karadut.gen.tr
karadut

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ekşi Karadut Pekmezi

Ekşi Karadut Pekmezi, Görünüm ve lezzet itibariyle midenin dostu olan bir pekmez türüdür. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücut kapsamında enerji depolamaya yardımcı olur. Koyu kırmızı renge sahip olan bu leziz besin maddesi ile pestil ürünü de elde edilmektedir. Mayhoş tadı olan karadut pekmezinin raf ömrü uzundur. Ancak belli şartlar altında muhafaza edilmesi gerekir. Aksi taktirde küflenme ve şekerlenme problemi ortaya çıkabilir. Bu hususta serin ortamda ağzı kapalı bir şekilde saklanmasında fayda var. Ekşi karadut pekmezi hazır olarak satılabildiği gibi evde kolaylıkla yapılması da mümkündür. Katkı maddesi içermemesi açısından paketli ürün kullanımından ziyade güvenilir yerlerden temin edilmesi gerekir.

Ekşi karadut pekmezinin düzenli olarak tüketimi halinde bağışıklık sistemi güçlenerek enfeksiyon riski ortadan kalkar. Bununla birlikte açık yaralar erkenden kapanarak iyileşir. Cildin güzelleşmesini sağlar. Saç köklerini besleyerek dökülmeleri önler. Bu mucizevi pekmez sayesinde kan miktarı artarak damar tıkanıklığı giderilir. Öte yandan bağırsakların çalışmasına kaynaklık eder. Ayrıca üşüme problemini de yok ederek vücut ısısını yükseltir. Söz konusu ekşi karadut pekmezini günde bir tatlı kaşığı tüketmeniz yeterlidir.<
Ekşi Karadut Pekmezi


Ekşi Karadut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Organik besin maddesi kapsamında değerlendirilen enerji deposu niteliğindeki ekşi karadut pekmezinin yapılışı için deneyimli olmak gerekmez. Bunun için tek lazım olan istenilen miktarda ekşi karadut, bez torba ve derin bir tenceredir. Bahse konu olan bu pekmezin yapılışı hakkındaki ilk aşama ekşi karadutların dalından koparılarak bez bir torba içerisine konulmasıdır. Bu noktada meyvelerin suya temasından kaçınılması gerekir.  Bu nedenle meyvelerin yere düşürülmeden toplanması önemlidir. İkinci aşama ise torbaya alınan karadutların sıkma yöntemiyle suyunun çıkarılmasıdır. Bunun için torbanın ağzı kapatılarak sert bir cisimle torbaya ağırlık vererek süzme işlemi gerçekleştirilebilir. Ardından hazır hale getirilen ekşi karadut suyu derin bir tencere içerisine alınarak kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırılır. Bu işlem bittikten sonra bu sıvı tepsi içerisine ince bir tabaka halinde dizilir. Daha sonra üzerine bir tül kapatılarak üç gün boyunca güneşte bekletir. Bu zaman zarfı bittikten sonra ekşi karadut pekmezi yoğun bir kıvama kavuşup hazır hale gelir. Uygun kavanozlara alınarak kapağı kapalı bir şekilde muhafaza edilir.

Yayınlanma Tarihi : 13.06.2017 01:50:42

Ekşi Karadut Pekmezi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ekşi Karadut Pekmezi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Karadut Hoşafı

Karadut Hoşafı, özellikle yaz aylarında serinlemek için en iyi içecek alternatifleri arasında yer alan karadut hoşafı hem çok lezzetli hem de oldukça serinletici bir içecektir. Karadut hoşafı aynı Osmanlı şerbetinin tadını anımsat...

Karadut Yağı

Karadut Yağı, Karadut yaz aylarında oldukça çok tüketilen bir meyve türüdür. Ve insanlar tarafından oldukça sevilmektedir. Aynı zamanda hastalıklara şifa kaynağıdır. Cildinizin parlak ve canlı görünmesini sağlar. Karadut yağı içer...

Karadut Reçeli Nasıl Yapılır

Karadut Reçeli Nasıl Yapılır, Reçel çeşitleri oldukça fazladır. Hemen hemen her meyvenin kendine has reçeli yapılabilmektedir. Özellikle de yaz aylarının gelmesiyle birlikte çoğu bayan reçel yapımına ve kışa hazırlanmaya başlamakt...

Şekersiz Karadut Reçeli

Şekersiz Karadut Reçeli, kendine özgü mayhoş bir lezzeti olan karadut reçeli aynı zamanda şekersiz olarak hazırlandığı için herkes rahatlıkla tüketebilir. Yapılışı oldukça pratik olan karadut reçeli mevsiminde iken hamarat hanımla...

Ekşi Karadut Şurubu

Ekşi Karadut Şurubu, Yaz meyveleri içerisinde yer alan koyu kırmızı renkli duttan elde edilen içecek türüdür. Diğer dut çeşitlerine oranla daha dayanıklı olan ekşi karadutun içerdiği vitamin ve mineral oldukça zengindir. Haziranda...

Karadut Çeşitleri

Karadut Çeşitleri, dut her yaştan herkesin en çok severek tükettiği meyve çeşitlerinden bir tanesidir. Ülkemizde yetiştirilen dut çeşitleri genellikle birden fazladır. Türkiye genelinde hemen her bölgede dut yetiştirilmektedir. Ka...

Karadut Marmelatı

Karadut Marmelatı, Karadut günümüzde yaz meyvelerinin arasında en çok sevilen olmaktadır. Diğer meyvelere göre daha nazik olmaktadır. Hafif baskıda ezilmektedir. Ancak tadı ile herkesi kendinden geçirir. Bu meyvenin yazın bol bol...

Karadut Böğürtlen

Karadut Böğürtlen, İki eşsiz lezzet olan birbirine yakın meyve türüdür. Karadut ağaç halinde olup böğürtlen ise çalı halinde gelişim gösterir. Lezzet bakımından eşdeğer olan bu iki meyve türü de renk ve şekil itibariyle birbirine...

Karadut Maskesi

Karadut Maskesi, Karadut yaz meyvelerinin vazgeçilmez olanıdır. Vücut için ve cilt için bir çok faydaları bulunmaktadır. Kabuksuz bir meyve olup yıkanınca direk yenilebilir. Çocuklar tadına baktığı zaman vazgeçemeyip her zaman ist...

Karadut Neye İyi Gelir

Karadut Neye İyi Gelir, bu faydalı meyve Mayıs ile Nisan ayında çiçek açmaya başlar. Karadut içinde barındırmış olduğu mineral ile vitaminler sayesinde sağlığınıza sağlık katacaktır. Eğer karadut mevsimi değilse zamanında kurtulmu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

karadut, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017